3 apr

Vad är hårdrock?

Gällande just musik finns det massor av olika stilar och typer inom detta område, vilket gör att det alltid kommer att finnas en musikstil som passar precis alla människor. Det är antagligen därför som musik älskas av så många och alla kan finna det som talar till just deras öron och känslor. Nu är även detta något som det talas väldigt mycket om gällande just de olika stilarna, och hur det påverkar människor negativt och positivt. Egentligen ska det väl vara så att musik är något som lyssnaren gillar och då ska det vara en positiv påverkan som uppnås. Detta är dock inte alls fallet.

hard rockEn av de olika typer av musik som det har talats mycket om hur det påverkar lyssnaren genom tiderna är hårdrock. Detta är en kraftig musikstil med massor av höga och snabba takter som egentligen härstammar från det som kallas för helt vanlig rockmusik. Efter det har det utvecklats till att bli en helt egen genre som med tuff stil och attityd har gett upphov till en grupp anhängare som lever sig in i musikens värld. Här talas det just mycket om att människor lever sig in för mycket i musiken, och tror att allt som deras idoler utför på scenen även kan göras i verkligheten.

Detta är då naturligtvis helt fel, men på grund av det har en del genrer inom musiken fått mycket nedlåtande kritik. Just hårdrock var en av dessa under en lång tid. Numera är det inte så mycket tal om detta och väl är det om man flyttar fokus till vad för andra saker som man kan se och påverkas av i vårt samhälle. Här hamnar definitivt mixed martial arts och våldsamma filmer i förgrunden när det gäller negativ påverkan och inte den ibland mycket melodiösa och trivsamma hårdrocken som bara gör en på gott humör.