5 apr

Varför har så många band en fanpage?

När du söker på nätet inom allt som rör musikens värld kommer du att finna massor med olika sidor för ditt stora intresse i livet. Här handlar det många gånger om olika fanpages, som antingen har skapats av den artist eller det band som gör musiken, eller så har de skapats av en fanclub och alternativt enstaka personer med stort intresse för deras musik. Varför dessa finns är enkelt att reda ut, då de givetvis fungerar som en reklampelare för den artist eller det band som presenteras på de olika hemsidorna. Här skapas även många sidor som kallas för inofficiella och detta är alla de sidor som är skapade av privatpersoner som bara har ett stort intresse av musiken.

rock fan pageÄr det då ett nytt band som det talas om och som beskrivs på sidan kan denna hemsida ha en stor chans att bli den officiella fanpage som bandet vill ha på sikt, och på så sätt skapa en fanclub som kopplas till denna plats på nätet. Det flesta gånger är det dock så att de officiella hemsidor som du finner på nätet rörande de olika artister och band som presenteras är kopplade till den organisation som driver och marknadsför dessa artister. På så sätt fyller alla de olika fanpages som du kan finna på nätet en stor funktion för artisterna själva att komma närmare sin publik.

För alla de som lyssnar på musiken fyller naturligtvis alla dessa sidor på nätet om deras favoritartister även en stor funktion. Här kan de som just har upptäckt detta band eller denna artist finna all den information som de behöver om dem. För alla de som redan känner till dem kommer sidan att fungera som en informativ källa gällande vad som händer, vilka skivor som släpps och när de har nästa konsert. Därför finns det så många fanpages gällande musik på nätet.