4 apr

Vilka olika populära stilar finns det inom musik?

När det ska talas om stilar inom musiken och denna sida ska handla mest om hårdrock är det väl inte mer än rätt att börja med alla de stilar som finns inom denna genre. Här kommer du inom området hårdrock att finna melodiös hårdrock, traditionell hårdrock, trashmetal, speedmetal och deathmetal. Detta är de absolut fem vanligaste grupperna och stilarna inom hårdrocken, och de har delat alla de som älskar hårdrocken och dess musik i helt och hållet olika läger. På så sätt är just hårdrocken någon unikt som egentligen inte har någon jämförelse inom någon annan typ av musik.

country musicUtöver hårdrock kommer du att finna massor av olika typer av varierande musik. En del av denna musik kan enkelt klassas i popularitet bland olika åldersgrupper. Detta är bland annat den genre inom musiken som kallas för traditionell dansbandsmusik. Inom denna genre är det mest äldre som går på olika danser som är den stora gruppen som gillar denna musik. Här finns det naturligtvis även undantag, men det är nog den musikstil där åldern är mest synlig. Efter det finns det faktiskt många olika typer av musik som numera har växt upp till något stort och gillas av den stora massan. Detta är bland annat jazzmusik och blues, samt modern countrymusik.

Just den moderna countrymusiken har fått en mycket stor popularitet under senare tid, vilket också har gjort att denna stil är den som har utvecklats mest och numera även har inslag av pop, rock och disco, vilket ger den en bredare still och fler lyssnare. När det handlar om de övriga stilar inom musik som finns är det folkmusik, discomusik, pop, trance, dance, hiphop, rap och RnB som står på den långa listan. Naturligtvis finns det även andra typer av musik, men då skulle listan bli alldeles för lång för att listas här.